Simulace ukazatelů spolehlivosti městské distribuční sítě 22kV pro různé konfigurace vývodů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá simulací spolehlivosti městské distribuční sítě. K hodnocení těchto sítí jsou použity ukazatelé spolehlivosti, které jsou popsány v první části práce. Následně jsou uvedeny metody analýzy a možnosti simulace spolehlivosti distribučních sítí. Dále práce obsahuje reálné hodnoty spolehlivosti distribuce elektrické energie v Itálii. Tyto hodnoty jsou uvedeny v tabulkách a grafech. V poslední části práce je provedena simulace pro danou městskou síť. Je zkoumán vliv různých konfigurací na spolehlivost dodávky elektrické energie. V závěru je provedena citlivostní analýza na měrnou poruchovost a počet odběrů. Simulované hodnoty jsou uvedeny v tabulkách i graficky.
This work deals with simulation of the urban distribution network reliability. For the evaluation of these networks are used indicators of reliability which are described in the first part. Next methods of analysis and posibilities for capabilities reliability simulation of distribution network are described. The third part deals with the real value of the reliability of electricity distribution in Italy. These values are presented in tables and graphs. The last part is a simulation of the urban network. Effect of different configurations on the reliability of electricity supply are studied. Sensitivity analysis is done for failure rate and proportional of the number of sampling points; the simulated values are fiven in tables and graphically.
Description
Citation
SEMERÁD, J. Simulace ukazatelů spolehlivosti městské distribuční sítě 22kV pro různé konfigurace vývodů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Zdeněk Hradílek, DrSc. (místopředseda) Ing. Jiří Holoubek (člen) Ing. Petr Skala, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student náležitě vysvětlil cíle práce, způsob jejich řešení a své dosažené výsledky. Projev mírně ovlivněn nervozitou. Nejasnosti plynoucí z dotazů oponenta i vedoucího práce student objasnil. Na dotazy komise student reagoval pohotově a dle svých znalostí odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO