Technologické parametry elektrojiskrového řezání drátovou elektrodou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá technologií elektrojiskrového řezání drátovou elektrodou. Jsou zde popsány stroje, nástroje, parametry řezání drátovou elektrodou, výhody této technologie. Cílem práce je kvantifikace řezné plochy s ohledem na rozměrovou přesnost, rozbor stavu a kvality povrchové vrstvy po řezání drátem a popis činitelů, jež mají na tuto vrstvu vliv. Důraz je kladen především na řezání nástrojových ocelí.
The work deals with the technology of electrical discharge machining using a wire electrode. Described are machines, tools, wire electrode cutting parameters and advantages of this technology. The aim of the work is to quantify the cutting area with respect to dimensional accuracy, make an analysis of surface layer state and quality after wire cutting, and describe factors affecting this layer. In particular, emphasis is put on tool steel cutting.
Description
Citation
SÁMELOVÁ, V. Technologické parametry elektrojiskrového řezání drátovou elektrodou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Podrábský, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Ivan Baránek, CSc. (člen) doc. Ing. Ľubomír Javorek, CSc. (člen) doc. Ing. Miroslav Maňas, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-22
Defence
Dotazy: 1. Jaká strategie postupu řezání se používá při výrobě střižnic s více řezanými konturami? 2. Proč se používá pro řezání zinkový drát? 3. Jakým způsobem se zavádí a napíná drát? 4. Jakým způsobem probíhalo tepelné zpracování? Diplomantka seznámila komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděla otázky oponenta a dalších členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO