Barvivy senzibilizované solární články

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
V poslední době se výzkumné úsilí upíná k velmi slibné fotovoltaické technologii – barvivy senzibilizovaným solárním článkům. Technologie je založena na generaci elektronů v senzibilizujícím barvivu a jejich separaci na polovodivém materiálu (TiO2). Bakalářská práce se zabývá souhrnem dosavadních znalostí o této technologii, přípravou solárních článků z běžných a komerčně dostupných komponent a základním studiem jejich vlastností.
Recent experimental effort is focused to a very promising photovoltaics technology – dye sensitized solar cell. This technology is based on the generation of electrons in a sensibilization dye and their separation on a semiconducting material (TiO2). Bachelor thesis deals with the summary of present knowledge about this technology, the preparation of solar cells from generaly and commercially available components and basic study of their properties.
Description
Citation
SCHOVANCOVÁ, P. Barvivy senzibilizované solární články [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Spotřební chemie
Comittee
prof. Ing. Martina Klučáková, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Boleslav Taraba, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Hana Dočekalová, CSc. (člen) doc. Ing. Václav Prchal, CSc. (člen) prof. Ing. Michal Veselý, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-26
Defence
Nebylo by lepší ozařovat monochrmatickým světlem? Jaká je norma pro měření účinnosti? Jaká je stabilita
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO