Návrh manipulačního zařízení na stohování konopných izolačních rohoží

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce řeší návrh manipulačního zařízení na stohování konopných izolačních rohoží. Definuje oblast použití zařízení a zabývá se návrhem variant řešení. Dále se zabývá konstrukcí zvolené varianty a výpočtem. Výpočet je rozdělen na předběžný výpočet, kinematický rozbor, statický rozbor a kontrolní výpočet. Výsledkem kontrolního výpočtu je kontrola bezpečnosti prvků vzhledem k meznímu stavu pružnosti. Dále následuje ekonomická analýza, která zahrnuje výpočet nákladů na materiál, normalizované, typizované a ostatní součásti.
Bachelor's thesis deals design of manipulator for hemp insulating mat stacking. It defines a field of aplication of an equipment and deals with a design solution versions. It also deals with a structure of chosen version and a calculation. The calculation is devided into a preliminary calculation, a kinematics analysis, a static analysis and a control calculation. Safety- checking of elements due to limit state flexibility is a result of a control calculation. An economic analysis follows after it. It concerns calculating the cost of materials, normalized components, modular components and other components.
Description
Citation
KOČIŠ, P. Návrh manipulačního zařízení na stohování konopných izolačních rohoží [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Pernikář, CSc. (místopředseda) Ing. Radim Blecha, Ph.D. (člen) Ing. Luboš Kotek, Ph.D. (člen) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) doc. Ing. Simeon Simeonov, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO