Systém řízení osvětlení využívající bezdrátovou komunikační síť

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zaměřuje na popis, návrh a vytvoření bezdrátového systému pro řízení osvětlení. Součástí práce je vytvoření komunikačních modulů pro spínání osvětlení a vytvoření jejich obslužných programů. V úvodu práce je stručně popsána problematika řízení osvětlení a obecné požadavky na řízení inteligentního domu. Dále je stručně popsána bezdrátová komunikační platforma IQRF, která slouží jako platforma pro tento systém. V další části diplomové práce jsou popsány jednotlivé moduly jak po obvodové stránce, tak z hlediska programového vybavení. Součástí této práce je i popis protokolu datového přenosu. V příloze je uveden výpis všech programů obsluhujících provoz systému bezdrátového řízení osvětlení.
The aim of this thesis is to create and describe the wireless system for lighting control. A part of the work is the creation of modules for switching lighting and the creation of their operating programs. The first chapter briefly describes the way how the lighting control works and contains general requirements for the intelligent home. Further, there is a description of IQRF system, which serves as a wireless platform for the system. Next part of the thesis describes individual modules in terms of hardware and software. One part of the work covers the description of the transmission protocol. The attachment includes a listing of all operating programs for this wireless control system.
Description
Citation
LEVEK, V. Systém řízení osvětlení využívající bezdrátovou komunikační síť [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Lubomír Hudec, DrSc. (předseda) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (místopředseda) Ing. Břetislav Mikel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Hégr, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-07
Defence
Student seznámil komisi s obsahem své diplomové práce, odpověděl na otázky oponenta a proběhla krátká diskuze.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO