Nástroje pro CNC frézovací centra

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato Bakalářská práce je zaměřena na frézovací nástroje pro CNC frézovací cent-ra. První kapitola této práce se zabývá krátkou teorií frézování a charakteristikou CNC frézo-vacího centra. V následující kapitole jsou rozděleny a popsány vlastní frézovací nástroje z hlediska užití a konstrukce. V této kapitole jsou dále popsány nástrojové materiály, upínání, povlakování a označování těchto nástrojů. Praktická část práce je věnována výrobnímu sorti-mentu fréz od významných producentů. Jedná se o rozbor, popis a zhodnocení sortimentů těchto firem. Za tímto účelem byly vybrány firmy Sandvik Coromant a Pramet Tools.
This thesis is focused on milling tools for CNC milling centers. The first chapter of this thesis deals with a short theory of milling and the characteristics of CNC milling center. In next chapter are divided and described milling tools in terms of use and construction. This chapter also describes tool materials, clamping, coating and marking of these tools. The practical part is devoted to production assortment of mills from major producers. It is an analysis, description and evaluation of assortments of these producers. For this purpose were selected companies Sandvik Coromant and Pramet Tools.
Description
Citation
KONEČNÝ, P. Nástroje pro CNC frézovací centra [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) prof. Ing. Jan Suchánek, CSc. (místopředseda) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (člen) Ing. Petr Navrátil (člen) Ing. Karel Osička, Ph.D. (člen) Ing. Václav Peterka, MBA (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Student seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího a oponenta a dalších členů komise. - K obrábění jakých materiálů slouží fréza na obrázku v prezentaci (s velkým úhlem čela)? - Materiál frézovací hlavy CoroMill Century? - Jaký úhel čela by byl na fréze, která se umí do materiálu zavrtat kolmo na plochu. - Jak je zajištěn přenos momentu u frézy s centrálním šroubem? - Co je to superfinišování? - Doporučit řezný nástroj pro frézování rovinné plochy o šířce 100 mm - průměr, úhel sklonu hlavního ostří.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO