Modernizace výroby vačkových hřídelů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce je zaměřena na modernizaci brousicích operací při výrobě vačkových hřídelů vstřikovacího čerpadla. Stávající technologie, převážně jednoúčelových strojů, bude nahrazena moderním CNC strojem. Další modernizace proběhne v oblasti měření, kde stávajícími měřidly není možné změřit profil vačky. Zde se počítá s novým měřicím strojem, který bude zvládat měřit potřebné rozměry a tolerance.
This thesis is intended on modernizing of grinding operations in production cam shafts of injection pump. Existing technology, mainly special-purpose machines, will be replaced by modern CNC grinding machine. Further modernization will take place in the area of measurement, where existing measuring instruments cannot measure profile of cams. There will be used the new measuring machine, which will manage to measure necessary dimensions and tolerances.
Description
Citation
MATĚJKA, P. Modernizace výroby vačkových hřídelů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Podrábský, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Ivan Baránek, CSc. (člen) doc. Ing. Ľubomír Javorek, CSc. (člen) doc. Ing. Miroslav Maňas, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-22
Defence
Dotazy: 1. Jaký je rozdíl mezi vysokorychlostním obrábění HSC a vysokovýkonovém obrábění HPC? 2. Skladba nákladů na hodinu provozu ve vztahu k navrhované brusce? 3. Vysvětlete pojem povrchová tvrdost? 4. Popište rozdíl mezi klacickými brusnými kotoči a kotouči z PKD a KNB? 5. Na čem zavisí vyvin tepla v průběhu procesu broušení hřídele? 6. Co to jsou zbytková napětí a jaká jsou po broušení? 7. Jaká napětí vznikají po cementaci a co to je cementace? 8. Jaké znáte druhy pojiv u brousicích kotoučů? Vyžadují brousicí kotouče proces chlazení? Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky oponenta a dalších členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO