Řídicí jednotka pro ovládání garážových vrat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této bakalářské práci je popsán návrh systému, který slučuje funkci řídicí jednotky pro ovládání garážových vrat a funkci alarmu určeného pro zabezpečení garáže. Úvodní část práce se zabývá řídicími jednotkami alarmů, řídicími jednotkami pro ovládání vrat a obecným popisem komponent, které lze k těmto jednotkám připojit. Druhá část této práce je věnována návrhu koncepce systému, principiálního blokového schématu systému a návrhu konkrétního obvodového řešení. V této části jsou popsány vybrané obvodové prvky, jejich vlastnosti a konkrétní zapojení. Poslední část bakalářské práce je zaměřena na návrh softwarového vybavení a na konkrétní popis ovládání systému.
This bachelor’s thesis describes design of system, which combines function of control unit for garage door and function of alarm for safeguard of garage. Introduction of this work is concerned with control units for alarms, control units for garage door and components, which can be connected to these control units. The second part of this work is devoted to proposal of system conception, fundamental block diagram and to proposal of concrete circuit solution. There is description of sampled circuit elements, their characteristic and their wiring in this part. Last part of this semestral project is devoted to proposal of software equipment and to concerete description of operating with the system.
Description
Citation
MRÁZ, S. Řídicí jednotka pro ovládání garážových vrat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Miroslav Pokorný (předseda) prof. Ing. Petr Pivoňka, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ludvík Bejček, CSc. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pásek, CSc. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student zodpověděl všechny otázky oponenta i komise. Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO