Metody stanovení pojistné částky v majetkovém pojištění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se zabývá přiblížením jednotlivých metod pro oceňování nemovitostí, tak i samotným oceňováním nemovitostí pomocí těchto metod, a to za účelem využití ocenění pro potřeby pojišťovnictví, stejně tak i právními aspekty upravujícími problematiku oceňování nemovitostí. V praktické části práce je provedeno ocenění domu s pečovatelskou službou a rodinného domu pro srovnání. Na každém z příkladu je ukázkově použita jedna z metod ocenění a v následném shrnutí jsou spolu s daty získanými z pojišťoven analyzovány výstupy jak pro oba příklady zvlášť, tak i jejich srovnání.
The work deals with several theoretical methods of valuation of real estate and the actual valuation of a property using these methods in order to use the evaluation for insurance purposes. It also deals with legal aspects regulating the issue of a valuation. In the practical part of the work, valuations of a nursing home and a house are carried out for comparison. For each case, one of the methods of valuation is used. In the following summary, the outputs are analyzed both for given examples separately and compared together along with data obtained from insurance companies.
Description
Citation
CHLEBEC, J. Metody stanovení pojistné částky v majetkovém pojištění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2012-02-01
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO