Koncové Efektory v Průmyslové Robotice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce uvádí přehled koncových efektorů používaných v průmyslové robotice. Dělení je provedeno na základě různých hledisek, avšak hlavním z nich je podle průmyslové aplikace. Na to navazuje rozbor uchopovacích modulů, které zastupují nejširší aplikaci - manipulaci. Dále je řešeno připojení chapadla k robotu v laboratořích Ústavu výrobních strojů, systémů a robotiky a výpočty uchopovacích sil. V práci je uveden i přehled nejpoužívanějších průmyslových robotů a manipulátorů.
This bachelor’s thesis provides a summary of end effectors used in industrial robotics. The classification is made from various points of view, but the most important one is according to the industrial application. Regarding previous condition, an analysis of gripper modules is performed. Those units are representatives of the widest application – manipulation. Further on there is shown a possibility of connection between a gripper and a robot in laboratories of Institute of Production Machines, Systems and Robotics and calculation of gripping forces. This thesis contains a summary of the most used industrial robots and manipulators as well.
Description
Citation
HRADIL, J. Koncové Efektory v Průmyslové Robotice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Miroslav Maňas, CSc. (předseda) doc. Ing. Lubomír Vašek, CSc. (místopředseda) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (člen) Ing. Radim Blecha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO