Tvorba softwarové podpory k zařízení pro absolutní kalibraci GNSS antén

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá tvorbou softwarové podpory pro robotické zařízení sloužící k absolutní kalibraci GNSS antén, které je vyvíjeno Ústavem geodézie na Fakultě stavební VUT v Brně. V rámci práce je nejprve obecně pojednáno o problematice absolutní kalibrace GNSS antén. Poté následuje popis samotného kalibračního zařízení spolu s uvedením dosud provedených testování. Další části práce se pak soustředí na vlastní náplň. Je zde zmíněn průběh testovacího kalibračního měření, na nějž navazují jednotlivé kroky zpracování dat. Ty vedou k získání kalibračních parametrů sloužících k odstranění chyb, které vznikají v důsledku nestability polohy fázového centra antény.
The diploma thesis deals with creation of software support for the robotic device used for absolute GNSS antenna calibration, which is developed by Institute of Geodesy at Faculty of Civil Engineering, Brno University of Technology. In the beginning of this thesis, there is in general discussed issue of absolute GNSS antenna calibration. Then the text continues by description of calibration device itself together with summary of testing performed so far. Next sections are focused on its main content. There is mentioned testing calibration process, followed by all of every single steps, which leads the procedure towards gaining calibration parameters for removing errors arising due to instability of antenna´s phase center position.
Description
Citation
GALATA, M. Tvorba softwarové podpory k zařízení pro absolutní kalibraci GNSS antén [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie a kartografie
Comittee
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO