Segmentace v mikroskopických obrazech z rostlinných preparátů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce studuje vlastnosti mikroskopických obrazů a následně tyto vlastnosti uplatňuje při segmentaci obrazu. Práce se snaží využívat hlavně jednodušší metody zpracování obrazu. Zároveň se zabývá metodami pro předzpracování obrazu. Při volbě metody a jejího použití klade důraz na rychlost a jednoduchost výpočtu.
Work studying the properties of microscopic images and then the following applies in the segmentation of the image. Work is trying to use a simpler methods image processing mainly. At the same time, deals with methods for preprocessing image. In the choice of methods and the use of emphasis on speed and simplicity of calculation.
Description
Citation
VLK, J. Segmentace v mikroskopických obrazech z rostlinných preparátů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. František Urban, CSc. (předseda) RNDr. Ladislav Mareček, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Dalibor Biolek, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Křivík, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi se zadáním, zpracováním a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky komise 1. Jaká je další návaznost Vaší práce? 2. Jaké parametry má zkoumaný obraz, z hlediska rozlišení a pozadí? 3. Použité grafické metody jste zpracoval sám, nebo jste použil již hotové algortimy obsažené v MATLABu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO