Výroba držáku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je návrh vhodné technologie pro výrobu držáku SPZ a blinkrů na motocykl z tenkého ocelového plechu. Výrobní série je 600 000 kusů. Pro výrobu je zvolen materiál 11 321.1 ve formě svitku plechu. Součástí práce je přehled teorie k dané problematice tváření, návrh řešení včetně technologických výpočtů a výběr vhodné varianty. Konstrukční návrh postupového střihadla je vypracován pomocí modelovacího programu CATIA V5, který byl i vhodnou pomůckou při technologických výpočtech.
The aim of the thesis is to propose a suitable technology for a production of a licence plate holder and motorcycle trafficators, which are from the thin metal plate. Production series is 600 000 items. The chosen material is 11 321.1 in form of the roll of steel. The thesis comprises of the theory of the topic of shaping, the proposal of an engineering solution including technology concept of calculations and choosing of a suitable option. The structural design of a procedural cutting machine is created by a modeling program CATIA V5, which was also a suitable instrument for technological calculations.
Description
Citation
ISAKIDIS, P. Výroba držáku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (předseda) prof. Ing. Radko Samek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) doc. Ing. Milan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Miroslav Jopek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Libor Pantělejev, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-24
Defence
Posluchač představil obsah své bakalářské práce zkušební komisi. Byl zodpovězen dotaz oponenta. Otázky: Šla by řešit výroba zadané součásti ekonomičtěji? Co znamená A80 u plechu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO