Architektonická studie cyklistického stadionu /dráhy/ Favorit Brno /na volné ploše v Brně Komárově/.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je architektonická studie cyklistického stadionu v Brně Komárově. Jedná se o krytou halu pro dráhovou cyklistiku, která na území České republiky zatím chybí. V rámci studie byla zpracována celá lokalita sportovního areálu Hněvkovského v Komárově. Cílem návrhu bylo přilákat do dané lokality široké spektrum návštěvníků, proto nebyly navrženy stavby pouze pro sport, ale i dva soubory budov jako modulární výstavba z kontejnerů poskytující prostory k pronájmu. Objekt velodromu je navržen jako kombinace monolitického železobetonového skeletu a ocelové příhradové konstrukce. Obvodový plášť je navržen ze sendvičových panelů.
The subject of the diploma thesis is an architectural study of a velodrome in Brno Komárov. It is an indoor cycling track which is still missing in the Czech Republic. The whole site of the Hněvkovského sports complex in Komárov was elaborated within the architectural study. The aim of the proposal was to attract a wide range of visitors to the site, so not only buildings for sports were designed. But also two sets of buildings as a modular construction from containers providing premises for rent. The construction of the velodrome was deign as a combination of monolithic reinforced concrete and steel truss structure. The cladding is design from insulated panel system.
Description
Citation
PAPPOVÁ, M. Architektonická studie cyklistického stadionu /dráhy/ Favorit Brno /na volné ploše v Brně Komárově/. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO