Hotel Corleone

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
V navrhovaném projektu je zpracovávána technická dokumentace k samostatně stojícímu horskému hotelu Corleone. Součástí hotelu je také wellness, restaurace a 2 konferenční místnosti. Hotel je navržen pro 24 ubytovaných osob. Navrhovaná novostavba se nachází v obci Velké Karlovice, nedaleko města Vsetín. Zastavěná plocha je 496,70 m. Horský hotel je čtyřpodlažní s částečným podsklepením a využitelným podkrovím. Objekt je založen na základových pasech z prostého betonu. Obvodové zdivo v 1. S je vyzděno ze ztraceného bednění a zmonolitněno betonem. Jinak je celý hotel vyzděn ze stavebního systému Porotherm. Střecha je řešena jako šikmá valbová s využitelným podkrovím. Diplomová práce obsahuje studijní a přípravné práce, situační výkresy, architektonicko-stavební řešení, požárně bezpečnostní řešení a stavební fyziku. Součástí studijních a přípravných prací je vizualizace budovy.
In this proposed technical documentation for a detached mountain hotel Corleone. This hotel includes wellness, restaurant and 2 breefing rooms. The hotel is designed for a 24 guests. The proposed new building is located in the village Velke Karlovice, near Vsetin. The bulit up area is 496,70 m. The hotel Corleone has three above – grand floors and one underground floor. The object based on basic pass from plain concrete. The perimeter masonry (brickwork) in the first S is made from lost formwork and reinforced concrete. Otherwise the entire hotel is worn from building system called Porotherm. The roof is solved as a sloping hipped with inhabited attic. The diploma thesis includes study and preparatory work, situational drawings, architectural-building solutions, fire safety solutions and building physics. Part of the study and preparatory work is also a visualization of the hotel, which is called Corleone.
Description
Citation
HRACHOVÝ, M. Hotel Corleone [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc.Ing. Miloslav Bagoňa, Ph.D - předseda, doc. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - místopředseda, Ing. Martin Dvořák - tajemník, Ing. Miloslav Novotný - tajemník, Ing. Bohuslav Brukner - člen, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - člen, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - člen, Ing. Martin Horáček, Ph.D. - člen
Date of acceptance
2019-01-28
Defence
Student Hrachový Matěj seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Hotel Corleone~ reagoval dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO