Návrh spojité mostní konstrukce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této diplomové práce je návrh a posouzení mostní konstrukce na přeložce silnice III/11812 přes budoucí prodloužení dálnice D4. Je dáno směrové i výškové vedení navrhované přeložky, pro které jsou navrženy 4 varianty řešení z nichž je jedna vybrána pro následné podrobné řešení. Vybranou variantu tvoří spojitý deskotrámový nosník o třech polích s rozpětími 20,00 + 34,50 + 20,00 m podepřenými stojkami spojenými s nosnou konstrukcí vrubovými klouby. Na podpěrách je potom konstrukce uložena na hrncová ložiska. Výpočet účinků zatížení na konstrukci byl proveden v programu Scia Engineer 18.0 a posouzení konstrukce bylo provedeno dle platných norem za použití mezních stavů použitelnosti a únosnosti.
The subject of this master thesis is the design and analysis of bridge construction on the crossing of relocated road III/11812 over the future extension of the motorway D4. The geometrical road design of the sugested relocation is predetermined. 4 variant solutions are designed, one of which is selected for subsequent detailed solution. The selected variant is designed as a slab-girder continuous 3-span beam bridge with span lenghts 20.00, 34.50, 20.00m. The load-carrying structure is connected to pillars by notched joint and to abutment by pot bearing. Calculation of load effects was made with software Scia Engineer 18.0 and the analysis was done in cmpliance with current service and ultimate limit states standards.
Description
Citation
ŠKARDA, J. Návrh spojité mostní konstrukce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Vladislav Hrdoušek, CSc. - předseda, Ing. Radim Nečas, Ph.D. - místopředseda, Ing. Martin Olšák - tajemník, Ing. Lukáš Juříček - tajemník, Ing. Michal Požár, Ph.D. - člen, doc. Ing. Vlastislav Salajka, CSc. - člen, Ing. Martin Řehulka - člen, Ing. Jiří Strnad, Ph.D. - člen
Date of acceptance
2019-01-31
Defence
Student Škarda Jan seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Návrh spojité mostní konstrukce~ reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO