Objekt občanského vybavení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem diplomové práce byly vypracovat návrh projektové dokumentace pro realizaci stavby objektu občanského vybavení a to sportovního centra. Objekt se nachází ve městě Prostějov, katastrální území Prostějov. Jedná se o třípodlažní objekt s jedním podzemním a dvěma nadzemními podlažími. Napříč podlažími jsou umístěné prostory pro různá sportovní využití, technické zázemí objektu, zázemí zaměstnanců a kavárna. Objekt je založený na základových pasech, svislé konstrukce jsou tvořeny tvárnicemi ztraceného bednění a keramickými dutinovými bloky, stropní konstrukce jsou řešeny předpjatými stropními panely. Střecha je řešena jako jednoplášťová, plochá s extenzivní vegetační úpravou, ukončení střešního pláště je pomocí atiky. Projekt je navržený s důrazem na dispoziční a konstrukční řešení stavby s respektováním světových stran a územního plánu. Při zpracování jsem se snažil využít moderní stavební materiály a postupy a zpracovat stavbu jako fungující celek.
The aim of the diploma thesis was to draw up a proposal for the project documentation for the realization of the construction of the civic amenities building and that of the sports center. The building is located in Prostějov, cadastral area Prostějov. It is a three-storey building with one underground and two above-ground floors. Across the floors there are spaces for various sports uses, technical background of the building, staff backgrounds and a café. The object is based on the base passages, the vertical structures are formed by blocks of lost formwork and ceramic cavity blocks, the ceiling structures are solved by pre-stressed ceiling panels. The roof is designed as a single-layer, flat with extensive vegetation treatment, the roofing of the roof is finished by means of atics. The project is designed with an emphasis on the layout and constructional design of the building with respect to the parties and the land plan. During the processing I tried to use modern building materials and procedures and to process the building as a functioning unit.
Description
Citation
ANTL, P. Objekt občanského vybavení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing. Imrich Mikolai, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jindřich Woytela - tajemník, Ing. Ing. Petra Nováková - tajemník, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen, Ing. Barbora Kovářová, Ph.D. - člen, Ing. Martin Zlámal, Ph.D. - člen, Ing. Eva Fajkusová - člen
Date of acceptance
2019-01-28
Defence
Student Antl Petr seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Objekt občanského vybavení~ reagoval uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO