Experimentální ověření vlivu typu vláken na chování vláknobetonů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá porovnáním různých vlastností vláknobetonů v závislosti na typu vláken. Hlavní sledovanou charakteristikou je pevnost v tahu ohybem, zkoušená na trámcích průřezu 150x150 mm a délce 600 mm. Pro experiment byly zhotoveny 4 betony z přírodního hutného kameniva a 4 betony z umělého lehkého kameniva. Z toho byly 2 referenční betony a 6 vláknobetonů. Byly použity 3 typy vláken, a to ocelová, polypropylenová a skleněná. Celkem bylo vyrobeno přes 2500 kg betonu. Cílem práce je posoudit vliv typu vláken na pevnost v tahu ohybem a na další charakteristiky vláknobetonu.
This diploma thesis deals with the comparison of different properties of fibre-reinforced concrete according to the type of fibres. The main monitored property is flexural strength, tested on prisms with a cross section of 150x150 mm and a length of 600 mm. Four concretes of natural aggregate and four concrete of lightweight aggregate were prepared for the experiment. There were 2 reference concrete and 6 fibre-reinforced concrete. Three types of fibres were used: steel, polypropylene and glass. More than 2500 kg of concrete was produced. The aim of the thesis is to assess the influence of fibres on the flexural strength and other characteristics of fibre-reinforced concrete.
Description
Citation
HANUŠ, P. Experimentální ověření vlivu typu vláken na chování vláknobetonů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Karel Kolář, CSc. - předseda, doc. Ing. Petr Cikrle, Ph.D. - místopředseda, Ing. Tereza Komárková, Ph.D. - tajemník, Ing. Dalibor Kocáb, Ph.D. - člen, Ing. Jiří Strnad, Ph.D. - člen, Ing. Jaromír Láník, Ph.D. - člen, Ing. Igor Suza - člen, doc. Ing. Tomáš Vymazal, Ph.D. - člen
Date of acceptance
2019-01-28
Defence
Student Hanuš Petr seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Experimentální ověření vlivu typu vláken na chování vláknobetonů~ reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO