Rozhledna v Brně Kohoutovicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem diplomové práce je návrh nosné ocelové konstrukce rozhledny v Brně Kohoutovicích. Výška nosné konstrukce je 35,5 m. Nosná konstrukce je vypracována předběžně ve dvou variantách. Varianta A je navržena jako prostorová příhradová konstrukce. Varianta B je navržena z průběžných sloupů po výšce doplněná ztužidly. Pro detailní zpracování je vybrána varianta A. Konstrukční materiál je ocel S355. Součástí práce je technická zpráva, statický výpočet a výkresová dokumentace.
The main aim of my master´s thesis was to design a load-bearing steel structure of the lookout tower situated in Brno-Kohoutovice. The height of the load-bearing structure is 35.5 m. My design comprises two different engineering solutions. Solution A is a lattice space frame whereas Solution B works with continuous columns with vertical bracing. For further development, Solution A has been chosen. The proposed structural material is the S355 steel. My thesis includes an engineering report, a statics analysis and drawing documentation.
Description
Citation
KOMÁREK, O. Rozhledna v Brně Kohoutovicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Ing. Antonín Pechal, CSc. - předseda, prof. Ing. Marcela Karmazínová, CSc. - místopředseda, Ing. Ivan Balázs, Ph.D. - tajemník, doc. Ing. Vlastislav Salajka, CSc. - člen, Ing. Radim Pokorný - člen, Ing. Ivan Balázs, Ph.D. - člen
Date of acceptance
2019-01-30
Defence
Student Komárek Ondřej seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Rozhledna v Brně Kohoutovicích~ reagoval výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO