Mateřská škola

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je vypracování projektové dokumentace pro provedení novostavby občanské vybavenosti Mateřské školy v katastrálním území Plácky na území města Hradec Králové. Objekt je navržen jako samostatně stojící rozdělena na 4 segmenty o dvou nadzemních podlažích. Mateřská škola obsahuje 3 samostatné oddělení s celkovou kapacitou 60 dětí a 1 oddělení pro kroužky s kapacitou 20 dětí a k nim příslušné zázemí. Objekt je založen na základových pasech. Veškeré zděné konstrukce jsou z cihelných tvárnic Porotherm a obvodový plášť je doplněn tepelnou izolací. Vnitřní schodiště je monolitické, železobetonové a vnější montované ocelové. Objekt je zastřešen plochou střechou a nosný prvek tvoří železobetonové předem předepnuté panely SPIROLL. Výkresová část je zpracována v programu ArchiCAD, vizualizace jsou zpracovány v programu Lumion.
The subject of the diploma thesis is the elaboration of project documentation for the implementation of the new civic amenities of the Nursery School in the cadastral area of Plácky in the territory of the town of Hradec Králové. The building is designed as a stand alone divided into 4 segments with two above-ground floors. Kindergarten consists of 3 separate departments with a total capacity of 60 children and 1 unit for hobbies with a capacity of 20 children and their facilities. The object is based on the base passages. All brick structures are made of brick blocks Porotherm and the heat insulation is added to the perimeter shell. The internal staircase is monolithic, reinforced concrete and external prefabricated steel. The object is roofed with a flat roof and the support element consists of reinforced concrete pre-prestressed panels SPIROLL. Drawing part is processed in ArchiCAD program, visualizations are processed in Lumion program.
Description
Citation
MAREK, T. Mateřská škola [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing.Ing. arch. Milan Palko, Ph.D - předseda, Ing. Petr Beneš, CSc. - místopředseda, Ing. arch. Tatiana Rebrova - tajemník, Ing. Radim Kučera - tajemník, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - člen, Ing. Petra Berková, Ph.D. - člen, Ing. Mgr. Jiří Šlanhof, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Pešek, Ph.D. - člen, Ing. Lukáš Pobořil - člen
Date of acceptance
2019-01-28
Defence
Student Marek Tomáš seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Mateřská škola~ reagoval uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO