Domov pro seniory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem domova pro seniory ve městě Bučovice. Jedná se o třípodlažní stavbu obdélníkového půdorysu částečně zasazenou do svahu. Uprostřed budovy je atrium zasahující do prvního podlaží. Stavba je zastřešena plochou vegetační střechou. Budova je navržena pro trvalý pobyt 28 seniorů, jejichž pokoje včetně sociálního zařízení se nacházejí ve dvou nadzemních podlažích. V přízemí domova je navrženo provozní a technické zázemí pro ubytované a personál, včetně jídelny s kuchyní a ordinace lékaře. Konstrukční systém stavby je kombinovaný, tj. monolitický a zděný. Celý objekt je projektován jako bezbariérový.
Diploma thesis deals with a design of the retirement home for seniors in the town of Bučovice. The house is a three-storey building with a rectangular floor plan partly situated in the slope. In the middle of the building, there is an atrium reaching to the second floor. The construction is covered by a flat green roof. The building is designed for the permanent residence of 28 seniors, with their rooms including sanitary facilities located on the two upper floors. The operational and technical facility for both the residents and personnel, including canteen with kitchen and doctor's practice, is located on the ground floor of the house. The construction system of the building is designed as a combination of monolithic concrete and masonry. The whole house is designed as accessible.
Description
Citation
SVAČINOVÁ, M. Domov pro seniory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc.Ing. Šárka Šilarová, CSc. - předseda, prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - místopředseda, Ing. Bc. Aneta Aya Hnízdilová - tajemník, Ing. Lukáš Janda - tajemník, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - člen, Ing. arch. Luboš Eliáš - člen, Ing. Yvetta Diaz - člen, Ing. Jan Perla - člen, Ing. Pavel Příborský - člen
Date of acceptance
2019-01-29
Defence
Studentka Svačinová Martina seznámila komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Domov pro seniory~ reagovala výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO