Kulturně vzdělávací centrum

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce řeší návrh pro provedení kulturně vzdělávacího centra. Objekt je situován v okrajové zóně obce Velké Meziříčí. Objekt je umístěn poblíž Základní a Mateřské školy nacházející se v obytné zóně rodinných domů. Objekt bude napojen na místní komunikaci a bude k němu vybudováno parkoviště. Navržená stavba se skládá ze dvou provozně spojených částí. Jedna část je tvořena několika učebnami pro kroužky a druhá je zaměřena na tělovýchovu. Objekt má tvar L a má dvě nadzemní podlaží. Objekt je zděný z keramických dutinových tvárnic se stropy ze železobetonových vylehčených panelů. Střecha objektu je sedlová, provedená z dřevěných sbíjených vazníků s ocelovými styčníkovými deskami. Krytina objektu je z tenkostěnného plechu s profilovanými střešními taškami. Fasáda objektu je zateplená minerální vatou a větraná systémem ocelového nosného roštu a vláknocementových desek. Objekt bude sloužit k volnočasovým aktivitám dětí a mládeže. Novostavba je svým charakterem určena i pro tělesně postižené osoby.
This thesis presents a proposal to design a cultural education centre. The object is located in the suburbs of Velké Meziříčí village. It is situated in a residential area near a primary school and a kindergarten. The object will be connected to the local infrastructure and will also have a car park attached. The building will comprise of two operationally connected parts. The first part will consist of several classrooms intended for afterschool clubs, the other will be designed as a gym. The object is of an L shape with two stories above ground. The object is made of hollow ceramic blocks with concrete-steel ceilings. The roof of the building is of a saddle design and is made of wooden roof. The object is designed with steel roofing and profile roofing tiles. The façade is insulated with mineral fibre and ventilated with a system of load bearing steel grid and fibre cement boards. The object will serve children and the youth in activities during their free time. The building is also designed for the disabled.
Description
Citation
BOBEK, F. Kulturně vzdělávací centrum [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing. Jiří Pazderka, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Osička - tajemník, Ing. Jaroslav Pospíšil - tajemník, Ing. Romana Benešová - člen, Ing. Jindřich Sobotka, Ph.D. - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen, Ing. Jan Barnat, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen
Date of acceptance
2019-01-29
Defence
Student Bobek Filip seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Kulturně vzdělávací centrum~ reagoval dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO