Plán pro zvládání sucha a nedostatku vody

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem diplomové práce je popis a příprava pilotního plánu pro zvládání sucha a nedostatku vody pro vybranou lokalitu, a to podle připravované novely zákona o vodách. Z posledních let je patrné, že sucho bude v budoucnu hrát výraznou roli v otázce zásobování vodou. A proto potřeba nástroje, který by poskytoval postupy a pokyny pro jednotlivé správní orgány, je více než důležitá. V první části diplomové práce je celkově popsána problematika sucha a nedostatku vody, klimatické změny a vyhlídky do budoucna. V další části je popsán plán pro zvládání sucha a nedostatku vody. V další části diplomové práce jsou uvedeny postupy, kterými lze zmírnit, ne-li úplně zamezit následkům sucha. Z těchto informací je v další části vypracována pilotní studie plánu pro zvládání sucha a nedostatku vody pro město Počátky.
The aim of the diploma thesis is to describe and prepare the pilot plan for drought and water scarcity for the selected locality, according to the prepared amendment of water law. Recent years have shown that drought will play a significant role in water supply in the future. Therefore, the need for tools to provide procedures and guidelines for individual administrations is more than important. The first part of the diploma thesis deals with issues of drought and water scarcity, climate change and prospects for the future. The next section describes a plan for drought and water scarcity. In the next parts of the diploma thesis, there are procedures that can mitigate or completely avoid the consequences of drought. From this informations, a pilot study of the plan for drought and water scarcity for the town of Počátky is being prepared in the next part.
Description
Citation
BAKOTA, F. Plán pro zvládání sucha a nedostatku vody [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
prof. Ing. Štefan Stanko, PhD. - předseda, prof. Ing. Petr Hlavínek, CSc., MBA - místopředseda, Ing. Ivo Korytář - tajemník, Ing. Pavel Adler, CSc. - člen, Ing. Renata Biela, Ph.D. - člen, Ing. Miloš Kovář - člen, Ing. Stanislav Malaník, Ph.D. - člen
Date of acceptance
2019-01-28
Defence
Student Bakota Filip seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Plán pro zvládání sucha a nedostatku vody~ reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO