Vysokoškolské koleje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem novostavby objektu vysokoškolských kolejí v centru města Brna. Budova je samostatně stojící, podsklepená se čtyřmi nadzemními podlažími. Nepravidelného obdélníkového tvaru. Objekt pro ubytování je složen ze tří funkčních částí. První část – hromadné garáže umístěné v suterénu. Určené pouze pro ubytované studenty, případné návštěvy a zaměstnance. V podzemním podlaží jsou též technické místnosti a velký sklad. Druhá část – první nadzemní podlaží s funkcí pro veřejnost. Kavárna s venkovní terasou, copy-centrum a trafika. Třetí část – pokoje a provozy sloužící pro ubytované studenty. Jako kanceláře vedoucí, údržbář, prádelna apod. Celkově se v budově nachází 44 pokojů určených pro 2 osoby a jeden pokoj pro imobilní osobu ve druhém patře. Konstrukční systém objektu je skeletový s výplní z keramických tvarovek. Obvodové zdivo je zatepleno minerální vatou s provětrávanou fasádou a vláknocementovými fasádními obklady. Budova je založena na základových patkách s pilotou pod každým sloupem. Část fasády ze severní strany u hlavního vstupu je řešena jako vegetační, taktéž plochá střecha nad posledním podlažím. V areálu kolejí k ulici Veveří bude vybudován veřejný park a k ulici Kounicova dvě volejbalová hřiště.
The diploma thesis deals with project of a new building of university dormitories in the city center of Brno. It is detached building with basement and four above-ground floors with the irregular rectangular shape. Dormitories can be divided into three fundamental parts. The underground garages can be considered as the first part. Parking places are designed only for students, occasional visitors, and employees. In the underground floor, technical rooms and large warehouse can be found. The second part is designed to the general public including association areas such as reception, coffee-house with outdoor terrace, copy center and tobacco shop. Rooms for students, manager offices, repairman’s room, and laundry can be found in the third part. In total there are 44 two-person rooms and one room for a disabled person on the second floor. The structural system of the building is a cast-in-place concrete frame with a filling of ceramic fittings. The external wall is insulated with mineral wool with a ventilated facade and fiber-cement facade tiles. The building is based on base piles with a pile under each pillar. Vegetation covers a flat roof as well as a part of the north side of the facade. There will also be a public park and two volleyball fields in the area.
Description
Citation
KUBÍNOVÁ, V. Vysokoškolské koleje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc.Ing. Šárka Šilarová, CSc. - předseda, doc. Ing. Ivan Moudrý, CSc. - místopředseda, Ing. Bc. Aneta Aya Hnízdilová - tajemník, Ing. Lukáš Janda - tajemník, Ing. Monika Manychová, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Marcela Počinková, Ph.D. - člen, Ing. Ivan Balázs, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Příborský - člen
Date of acceptance
2019-01-28
Defence
Studentka Kubínová Veronika seznámila komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Vysokoškolské koleje~ reagovala výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO