Muzeum automobilů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této diplomové práce je novostavba muzea automobilu. Object se nachází v obci Telč na ulici Radkovská, okres Jihlava. Tato lokalita byla vybrána pro své příznivé podmínky. V teto oblasti se nachází spousta nadšenců a příznivců motorismu. Nejbližší komise pro veterány je asi 50 km daleko. Toto muzeum je také myšleno pro zlepšení sítě veteránské komise. Telč je krásné historické město, které je pro muzeum veteránů ideální volba. Budova je rozdělena do 3 pomyslných sektorů. První je administrativní část, která má dvě nadzemní podlaží. V prvním patře je vzdělávací místnost pro seznámení hostu s historii vozidel, vstupní hala s recepci, hygienickými zařízeními pro návštěvníky a zázemím pro personál a provoz muzea. Ve druhém patře jsou kanceláře muzea, komise veteránu, zasedací místnost, sklad, herna a denní místnost. Druha část jsou výstavní prostory. Třetí části jsou dílny a zázemí pro odstranění provozních kapalin z automobilu. Investor je vášnivý sběratel historických vozidel a chce se podělit o svou sbírku s veřejností.
The subject of these Master Thesis is a new building of Cars Museum. The object is located in Telc on street Radkovska, district Jihlava. This locality was chosen for its favorable conditions. In this area, there are lots of enthusiast and supporters of motorism. The nearest commission of veterans is around 50 km far. This museum is also meaning to improve a network of a commission of veterans. Telc is a beautiful historic city, which is an ideal choice for a museum of veterans. The building is divided into 3 imaginary sectors. The first one is an administrative part, which has two above-ground floors. In the first floor, there is educative room to familiarize guests with the history of vehicles, entry hall with reception, hygienic facilities for guests and base for staff and operations of the museum. In the second floor, there are offices for the museum, the commission of veterans, meeting room, storeroom, gaming-room, and daily room. The second part is the exhibition area. The third part is workshops and a base to remove operating fluids from cars. The investor is a passionate collector of historic vehicles and wants to share his collection with the public.
Description
Citation
SUCHÝ, J. Muzeum automobilů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing. Jiří Pazderka, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Osička - tajemník, Ing. Jaroslav Pospíšil - tajemník, Ing. Romana Benešová - člen, Ing. Jindřich Sobotka, Ph.D. - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen, Ing. Jan Barnat, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen
Date of acceptance
2019-01-29
Defence
Student Suchý Jakub seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Muzeum automobilů~ reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO