Výběr a hodnocení dodavatelů ve stavebnictví

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá výběrem a hodnocením dodavatelů ve stavebnictví. Je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se věnuje podnikovému nákupu, výběru dodavatelů, hodnocení dodavatelů a popisuje metody, které tuto problematiku řeší. V praktické části jsou převedeny teoretické poznatky do praxe. Je zpracován dotazník, na který odpovídaly stavební firmy. Na základě dotazníku jsou sestaveny a otestovány čtyři hypotézy. Dále jsou zaznamenány tři řízené rozhovory se zaměstnanci ze stavebních firem. Poslední část tvoří případová studie. Ta řeší návrh systému na výběr a hodnocení dodavatelů v konkrétní stavební firmě.
This diploma thesis deals with the selection and evaluation of suppliers in the construction industry. It is divided into a theoretical and a practical part. The theoretical part focuses on corporate purchasing, supplier selection and supplier evaluation and describes the methods that solve this problem. In the practical part, the theoretical knowledge is transferred into practice. There is a questionnaire responded to by the construction companies. Based on the results of the questionnaire, four hypotheses are compiled and tested. Three managed interviews with construction company employees are also recorded. The last part is a case study. It addresses the design of the system for the selection and evaluation of suppliers in a particular construction company.
Description
Citation
NEKARDOVÁ, I. Výběr a hodnocení dodavatelů ve stavebnictví [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Tomáš Hanák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Vojtěch Biolek - tajemník, Ing. Hana Kovářová - tajemník, Ing. Lucie Vaňková , Ph.D. - člen, Ing. Miloš Waldhans - člen, PhDr. Mgr. Dagmar Hrabincová - člen, Ing. Eva Vítková, Ph.D. - člen, Ing. et Ing. Dušan Chovanec, Ph.D. - člen
Date of acceptance
2019-01-29
Defence
Studentka Nekardová Iva seznámila komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Výběr a hodnocení dodavatelů ve stavebnictví~ reagovala výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO