Sledování termodynamické stability ettringitu v závislosti na zvolených vnitřních a vnějších parametrech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na dlouhodobé sledování termodynamické stability ettringitu za zvolených podmínek a jeho možnou nestabilitu či transformaci do jiné AFt fáze, zejména do thaumasitu. Sledované vzorky ettringitu byly vyrobeny dvojím způsobem, hydratací yeelimitu v soustavě s alitem a adicí síranu hlintého a hydroxidu vápenatého.
This diploma thesis is focused on long term monitoring of thermodynamic stability of ettringite under selected conditions and its possible destabilization or transformation into another AFt phase, especially thaumasite. Ettringite samples were made in two ways, by hydrating the yeelimite in the system with the alite and by addition of aluminium sulphate and calcium hydroxide.
Description
Citation
KOLAJA, F. Sledování termodynamické stability ettringitu v závislosti na zvolených vnitřních a vnějších parametrech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Ing. Jan Gemrich - předseda, Ing. Roman Žídek - místopředseda, prof. Ing. Marcela Fridrichová, CSc. - člen, prof. RNDr. Ing. Stanislav Šťastník, CSc., Ph.D. - člen, doc. Ing. Jiří Brožovský, CSc. - člen, Ing. Lenka Nevřivová, Ph.D. - člen, doc. Ing. Jan Vaněrek, Ph.D. - člen
Date of acceptance
2019-01-28
Defence
Student Kolaja Filip seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Sledování termodynamické stability ettringitu v závislosti na zvolených vnitřních a vnějších parametrech~ reagoval výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO