Využití vedlejších produktů z výroby cementotřískových desek pro podkladní vrstvy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá využitím vedlejších produktů z výroby cementotřískových desek jako alternativní suroviny pro stabilizaci podloží, resp. do zemního tělesa. V teoretické části je stručně popsán současný stav nakládání s odpady. Je zde vypsán soubor alternativních surovin používaných do hydraulicky stmelených směsí a z této oblasti je také vypracovaná rešerše zahraničního výzkumu. Experimentální část práce se nejprve zabývá volbou surovin a základních receptur. V pokročilé fázi jsou na modifikovaných recepturách provedeny laboratorní analýzy. Na základě výsledků těchto analýz je zhodnocena možnost využití vedlejších produktů z výroby cementotřískových desek pro stabilizaci podloží.
This thesis deals with the use of by–products from the production of cement–bonded particle boards as an alternative raw material for the stabilization of the subsoil or into a ground solid. The theoretical part briefly describes the current status of waste management. A set of alterantive raw materials used to hydraulically cemented mixtures is listed here as well as the recherche of the foreign research is elaborated from this area. The experimental part of the thesis firstly deals with the choice of raw materials and basic recipes. In the advanced stage the laboratory analyses are carried out on the modified formulas. Based on the results of these analyses the posibility of using by–products from the production of cement–bonded boards for the stabilization of the subsoil is evaluated here.
Description
Citation
DOBROVOLNÁ, M. Využití vedlejších produktů z výroby cementotřískových desek pro podkladní vrstvy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Ing. Jiří Lerch - předseda, Ing. Michal Holák - místopředseda, prof. RNDr. Ing. Stanislav Šťastník, CSc., Ph.D. - člen, doc. Ing. Jiří Bydžovský, CSc. - člen, doc. Ing. Nikol Žižková, Ph.D. - člen, doc. Ing. Jan Vaněrek, Ph.D. - člen, Ing. Lenka Nevřivová, Ph.D. - člen
Date of acceptance
2019-01-29
Defence
Studentka Dobrovolná Martina seznámila komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Využití vedlejších produktů z výroby cementotřískových desek pro podkladní vrstvy~ reagovala výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO