Optimalizace profilů posuvné brány

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá provedením deformační a napjatostní analýzy reálné samonosné posuvné brány vyráběné firmou Technopark CZ s.r.o. V první části se rozebírá teorie, která se dále využívá pro výpočty. Ve výpočtové části je vytvořen model samonosné posuvné brány a následně se analyticky řeší deformace a napětí v tomto modelu. Analytické řešení je verifikováno numerickým řešením v programu Ansys. Na závěr práce jsou zhodnoceny poznatky a vytvořeno optimální dimenzování profilů.
This thesis deals with stress and strain analysis of real self-supporting sliding gate produced by company Technopark CZ. s.r.o. In the first part of work is analyzed theory, which is used for calculations. In computational part is created model of self-supporting sliding gate and then analytically solves deformations and stresses in this model. The analytical solution is verified by the numerical solution in Ansys. At the end of the thesis are evaluated the knowledge and created the optimal dimensioning of the profiles.
Description
Citation
GAJDŮŠEK, T. Optimalizace profilů posuvné brány [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Jan Čermák, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Tomášek, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Irena Hlavičková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Šremr, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Štarha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-18
Defence
Student seznámil členy komise prostřednictvím své prezentace se svojí bakalářskou prací na téma Optimalizace profilů posuvné brány. Následně odpovídal na otázky oponenta i otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO