Počítačové modelování 3D objektů pomocí povrchové sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce je rozdělena do rešeršní a praktické části. Cílem rešerše je seznámení se s modelováním objektů pomocí povrchových sítí. Jsou rozebrány základní vlastnosti a typy struktur povrchových sítí. Značný prostor je věnován kapitole o algoritmech určených k redukci počtu trojúhelníků na povrchové síti. V rámci praktické části jsou implementovány algoritmy shlukování bodů a kolapsu hrany. Závěrem práce jsou diskutovány výsledky.
The thesis is divided into theoretical and practical part. The goal of the thesis is introduction to object modeling using surface meshes. The basics features and mesh data structures are discussed. Considerable space is devoted to the chapter about mesh decimation algorithms. In practical part of the thesis vertex clustering and edge collapse algorithms are implemented. In the end acquired results are disscussed.
Description
Citation
GURECKÁ, H. Počítačové modelování 3D objektů pomocí povrchové sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Jan Čermák, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Tomášek, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Irena Hlavičková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Šremr, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Štarha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-18
Defence
Studentka seznámila členy komise prostřednictvím své prezentace se svojí bakalářskou prací na téma Počítačové modelování 3D objektů pomocí povrchové sítě. Následně odpovídala na otázky oponenta bakalářské práce i na otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO