Urbanisticko architektonické řešení nábřeží řeky Svitavy v Brně

No Thumbnail Available
Date
Authors
Bělohradský, Tomáš
ORCID
Advisor
Pavlovský, Tomáš
Referee
Ležatka,, Lukáš
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce řeší území ostrova a přilehlého okolí v městské části Brno-Husovice. Ostrov je vymezen řekou Svitavou a mlýnským náhonem. Cílem bylo území urbanisticky zpracovat s důrazem na nábřeží. Využít potenciál vodních toků ve městě. Navrhnout různé formy přístupů k vodě a logicky je provázat s navrženou zástavbou. Do návrhu též začlenit stávající brownfield a vytvořit fungující městskou strukturu, která využívá výhody polohy u vodních toků.
This thesis solves the territory of the island and surrounding areas in the district Husovice. The island is defined by Svitava river and mill flume. The aim was to solve the areas, with an emphasis on the waterfront and use the potential of city's waterways. The task was also to design different forms of access to the water and logically connetct it with the designed buildings. The proposal also incorporates existing brownfield and creates a functioning urban structure which takes advantage of its location near watercourses.
Description
Citation
BĚLOHRADSKÝ, T. Urbanisticko architektonické řešení nábřeží řeky Svitavy v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO