Městská knihovna v Přerově

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
John Ruskin: “Knihy jsou pro lidi jako křídla pro ptáky”. Předmětem diplomové práce je návrh nové městské knihovny v Přerově. Cílem projektu bylo vytvořit budovu jež by splňovala požadavky této instituce pro 21.století a přilákala tak obyvatele města ji pravidelně využívat. Budova neslouží pouze svému vlastnímu účelu, ale spolu se sousedními objekty vytváří nové kulturně-vzdělávacím centrum celého města.
John Ruskin: “Books for people mean the same thing as wings for birds”. From the project inception , the idea was to create pleasant and synoptic inner space for users of the library which would attract them to come in and enjoy the atmosphere. Compact form of the building is the reaction to the surrounding disparate urban structure. The proposed building doesnt only serve to its own purpose, but also defines a new outdoor space where residents can meet , interact or just relax on the journey to the center.
Description
Citation
PŘEHNAL, J. Městská knihovna v Přerově [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Ivan Wahla (předseda) Ing. arch. Nicol Galeová (člen) Ing. arch. Jakub Koňata (člen) Ing. arch. Petr Kopečný (člen) doc. Ing. Zdenka Lhotáková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-05-28
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO