Odstranění zděného pilíře ve fasádní stěně bytového domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá odstraněním zděného pilíře z fasádní stěny bytového domu. Zděný pilíř má být nahrazen dvěma ocelovými sloupky v dané osové vzdálenosti. Součástí práce je technická zpráva, statický výpočet a výkresová dokumentace. V rámci technické zprávy je popsán stávající objekt a navržené řešení. Statický výpočet řeší výpočet zatížení a zesílení stávajícího železobetonového překladu v prvním patře a v přízemí domu. Z výkresové dokumentace je patrný návrh řešení určený statickým výpočtem.
This thesis focuses on the removal of the masonry pillar from the front wall of an apartment house. The masonry pillar should be replaced with two steel columns in a given axis distance. The parts of the thesis are a technical report, a static calculation and a graphic documentation. The description of the current object and the proposed solution is included within the technical report. The static calculation deals with a calculation of the strain and the enhancement of the current ferroconcrete lintel on the ground and first floor. A proposal of the solution, which is determined by the static calculation, is evident from the graphic documentary.
Description
Citation
VÍTKOVÁ, B. Odstranění zděného pilíře ve fasádní stěně bytového domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO