Možnosti zlepšování užitných vlastností pórobetonu pro nízkoenergetické budovy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Pórobeton je moderní stavební materiál s výbornými tepelně – izolačními vlastnostmi s možností rychlé výstavby objektu. Při výrobě pórobetonu můžeme navíc využít i druhotných surovin, jako je elektrárenský popílek nebo energosádrovec a tím šetřit životní prostředí. V současnosti se snažíme o úsporu financí na vytápění domu, proto hledáme vhodné materiály, které by pokryly požadavky na nízkoenergetické bydlení. Nízkoenergetické stavby budou v budoucnu ale také nedostačující. Už nyní je možností stavět pasivní a nulové domy, a proto je nutný pokrok ve zlepšování užitných vlastností staviv, v našem případě pórobetonu.
Aerated concrete is a modern construction material with excellent thermal – insulation properties with possibility of a fast construction of the building. Moreover we can use secondary raw materials such as fly ash and gypsum during production of aerated concrete, so we save our environment. At present we are trying to save funds for heating the house, so we are looking for suitables materials to cover the requirements for low energy housing. But low – energy buildings wouldn´t be enough for the future. It´s possible now to build passive houses and zero houses, that´s why advances are necessary in improvement of utility properties of building materials, aerated concrete in our case.
Description
Citation
NEUBAUEROVÁ, A. Možnosti zlepšování užitných vlastností pórobetonu pro nízkoenergetické budovy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO