Analýza diferenciálního rozpočtu leukocytů v periferní krvi různými diagnostickými metodami

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V současné době je standardizace morfologického vyšetření cytologických preparátů velice obtížné. Digitalizace obrazu a rozvoj výpočetní technologie umožňuje najít vhodné řešení k efektivnímu zpracování cytologických vzorků. Firma Cellavision vyvinula ve spolupráci s předními morfology přístroj Cellavision DM96, který využívá digitalizaci obrazu krevních buněk pro jejich morfologickou diagnostiku a následnou archivaci. Je důležité se na tento systém zaměřit a prověřit jeho využití v klinické praxi. Výsledky získané dvěma různými metodami byly statisticky zpracovány a vyhodnoceny.
At present, the standardization of morphological examination of cytological preparations appears to be very difficult. Digitization and development of computer technology makes it possible to find a suitable solution for the effective processing of cytological samples. Company Cellavision, in collaboration with leading morphologist, developed a device Cellavision DM96, which uses image capture of blood cells for their morphological diagnosis and subsequent archiving. It is of great importance to focus on this system and examine its use in clinical practice. The results obtained by two different methods were statistically processed and evaluated.
Description
Citation
PAVLÍK, J. Analýza diferenciálního rozpočtu leukocytů v periferní krvi různými diagnostickými metodami [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Aleš Drastich, CSc. (člen) Doc. MUDr. Lenka Vargová, Ph.D. (člen) Doc. MUDr. Robert Roman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-18
Defence
Student prezentoval výsledky své bakalářské práce. Komise byla seznámena s posudkem vedoucího práce a oponenta. Do diskuse se zapojil doc. Kolář, položil otázky: Jaké jsou podmínky použití Wilcoxonova párového testu? Byl proveden test na normalitu statistického rozdělení? Student odpověděl s porozuměním. Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO