Návrh automatizované kontroly výrobků na výrobní lince

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná práce se zabývá rozborem jedné z výrobních linek ve společnosti ModusLink Czech Republic s.r.o. Snaží se najít možnosti automatizace jednotlivých procesů na této lince, vykonávaných v současné době manuálně. Základním zaměřením je nalezení vhodného technického řešení automatizované kontroly výrobků na jmenované výrobní lince. Práce se snaží popsat všechny smysluplné možnosti řešení a porovnat jejich výhody a nevýhody. Z tohoto porovnání pak vychází výsledný návrh na komplexní řešení s využitím strojového vidění. Dalším bodem je výběr vhodného dodavatele pro realizaci návrhu, vyjádření jeho výhodnosti z ekonomického hlediska a z toho vyplývající doporučení, zda návrh realizovat.
This work deals with analysis one of the production lines at ModusLink Czech Republic s.r.o. It seeks to find possibilities for automation of different processes on the line, currently performed manually. The basic focus is to find the appropriate technical solutions to the automated control of the designated production line. The work seeks to describe all meaningful solutions and compare their advantages and disadvantages. From this comparison of the final proposal is based on comprehensive solutions with the use of machine vision. Another point is the selection of a suitable contractor for the implementation of the proposal, making its advantage in economic terms and the resulting recommendations, if implemented the proposal.
Description
Citation
PELCL, M. Návrh automatizované kontroly výrobků na výrobní lince [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
doc. Ing. Josef Jirák, CSc. (předseda) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (místopředseda) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-09
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se zadáním, zpracováním a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Dal jste si podmínku pro výběrové řízení opravu do 24h v případě poruchy systému dodavatelem? Jaký druh kamer jste použil? Barevné nebo černobílé?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO