Vlastnosti recyklovaných kameniv používaných do pozemních komunikací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Teoretická část práce se zabývá popisem výroby, vlastností a charakteristik recyklovaného kameniva a z toho vyplývajícího zhodnocení z hlediska vhodnosti jeho použití při stavbě pozemních komunikací. Praktická část práce se zaměřuje na provedení základních zkoušek kameniva dle platných norem, jako je objemová hmotnost, nasákavost a odolnost kameniva proti drcení. Zkoušky jsou prováděny na daných frakcích tří druhů recyklovaného kameniva a následně porovnány s výsledky stejných zkoušek na přírodním kamenivu.
Theoretical part of the thesis describes the production, properties and characteristics of recycled aggregates and the resulting assessment of the suitability of its use in the construction of roads. The practical part is focused on implementing the basic tests of aggregates according to applicable standards, such as bulk density, water absorption and resistance to crushing of aggregates. Tests are performed on fractions of the three types of recycled aggregate and then compared with the same results of tests on natural aggregates.
Description
Citation
SOKOLOVÁ, V. Vlastnosti recyklovaných kameniv používaných do pozemních komunikací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO