Simulace farmakokinetických modelů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Teoretická část projektu se zabývá rozborem farmakokinetických dějů a základními vlastnostmi matematických modelů užívaných ve farmakokinetice. Tento popis je zaměřen především na modely využívané pro perfúzní zobrazovací metody. Cílem projektu je vytvořit algoritmus pro simulaci vybraných modelů na základě zadaných parametrů a algoritmus sloužící k proložení experimentálně měřených dat vybraným modelem s výpočtem základních farmakokinetických parametrů. Dalším krokem řešení je realizace grafického rozhraní, které umožní plně využívat vytvořené algoritmy v uživatelsky přístupnějším prostředí. Výstupem práce je program, který lze využít k získání parametrů reálných dat a jako názorná ukázka vlivu těchto parametrů na průběh zvolených funkcí.
The theoretical part of this project is occupied with analysis of pharmacokinetic actions and also basic attributes of mathematical models used in pharmacokinetics. This description is mainly focused on models used for perfusion imaging methods. The aim of this project is to create an algorithm that simulates chosen models based on assigned parameters and also an algorithm that serves to fit experimentally measured data with a chosen model with a calculation of basic pharmacokinetic parameters. The next step of this solution is graphic interface realization which enables a full use of created algorithm in more accessible surroundings for the user. The result of this work is a program that can be used to obtain real data parameters and as well as a visual sample of the influence of these parameters on a process in a chosen functions.
Description
Citation
HEJČ, J. Simulace farmakokinetických modelů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) doc. MUDr. Iva Slaninová, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-17
Defence
Student prezentoval výsledky své bakalářské práce. Komise byla seznámena s posudkem vedoucího práce a oponenta. Student reagoval na všechny dotazy položené v diskusi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO