Povrchová úprava karoserie automobilu metalickým lakováním

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou povrchových úprav karosérii automobilov. Je venovaná teoretickému oboznámeniu s problematikou povrchových úprav kovových povrchov, rozdeleniu rôznych typov týchto úprav ako aj nutnosti ochrany proti korózii. V práci je zahrnutý technologický postup a aplikácia metalického laku na karosériu osobného automobilu. V závere je poukázané na niektoré chyby vznikajúce pri nedodržaní správnych zásad pri lakovaní.
The bachelor thesis focuses on the problem of surface treatment of car body. It is dedicated to the theory of this problem, to the treatment of metal surfaces, division of different types of treatment as well as to the necessity to protect the surface from corrosion. Next part is a summary of technologic progress and application of frosted finish on the car body. In the end, we point out some mistakes caused by the violation of principles of vehicle paintwork.
Description
Citation
KUBÍČEK, D. Povrchová úprava karoserie automobilu metalickým lakováním [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Ladislav Daněk, CSc. (předseda) Ing. Vladimír Kudělka, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Heinz Neumann, CSc. (člen) doc. Ing. Miroslav Suchánek, CSc. (člen) Ing. Evžen Vyplašil, CSc. (člen) prof. Ing. Martin Trunec, Dr. (člen)
Date of acceptance
2010-06-22
Defence
Diplomant seznámil zkušební komisi s průběhem a výsledky DP a zodpověděl dotazy recenzenta. Dotazy zkušební komise: Co je fyzikální absorpce a adsorpce? Co jsou adhezní vazba? Jaké jsou druhy nanášení barev el. polem? Existuje předpis pro čistotu povrchu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO