Design užitkového automobilu.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem mé diplomové práce byl návrh užitkového vozidla kategorie MUV (mini utility vehicle), který v sobě kloubí výhody vozidla kategorie mini a velkého nákladového prostoru. Primárně jsem se zabýval možností výměny nástaveb a zároveň vizuální formou automobilu. Dále jsem řešil technické a ergonomické problémy práce. Cílem bylo vytvořit automobil s funkčním a originálním designem, délkou do tří metrů a nákladovým prostorem o objemu minimálně 2 metry krychlové. Důraz byl kladen také na snadnou manipulaci s nástavbami, ty by měly být snadno nasaditelné a sesaditelné z vozu, zároveň lehké, aby je v prázdném stavu unesly dvě osoby. Tím by mělo být dosaženo velké variability, aby jediný automobil splnil řadu funkcí, od přepravy osob až po úklid přeplněných center měst. Koncept byl navržen tak, aby svými rozměry byl vhodný do hustého městského provozu.
Diplome work of mini utility vehicle with big body box. Primary fonction is simple changing of boxes.
Description
Citation
DIVINA, L. Design užitkového automobilu. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Průmyslový design ve strojírenství
Comittee
Karel Kobosil (předseda) prof. Ing. Martin Hartl, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ivan Mazůrek, CSc. (člen) prof. RNDr. Miroslav Doupovec, CSc., dr. h. c. (člen) MgA. David Karásek (člen) doc. akad. soch. Peter Lehocký, ArtD (člen) PhDr. Jana Pavlíčková (člen) doc. Ing. arch. Jan Rajlich (člen) prof. PhDr. Jan Sedlák, CSc. (člen) akad. soch. Petr Svítil (člen) akad. soch. Zdeněk Zdařil (člen) doc. akad. sochár Peter Paliatka (člen)
Date of acceptance
2008-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO