Návrh komparátoru s kompenzací napěťové nesymetrie v technologii CMOS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Obsahem této práce jsou základní poznatky o komparátorech a jeho návrhu v technologii CMOS. V úvodní kapitole je pojednáno o širokém použití komparátoru, jeho parametrech a o technologii CMOS, která je využita pro realizaci komparátoru. V následujících kapitolách jsou příklady zapojení komparátorů, schéma dvoustupňového komparátoru s otevřenou smyčkou a metody zlepšení jeho parametrů. V další části je uveden předzesilovač a jeho uplatnění ve vysokorychlostních latch komparátorech. V poslední kapitole je popsán návrh komparátorů a potlačení napěťové nesymetrie. Simulace je provedena v programu OrCAD PSpice.
This work contains basic knowledge about comparators and its design in the CMOS technology. The first chapter deals with a wide use of a comparator, its charakteristice and the CMOS technology that is used to produce the transistors for the implementation of comparators. In the two following chapters there are examples of connexion of comparators, the design of the two-stage open loop comparator and improving of its charakteristic. The preamplifier and its application in high-speed Latchs comparators are introduced in the next chapter. The design of the comparator are introduced inthe next chapter. The design of the comparator and its application in high-speed comparators are introduced in the next chapter.
Description
Citation
HYLSKÝ, J. Návrh komparátoru s kompenzací napěťové nesymetrie v technologii CMOS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Dalibor Biolek, CSc. (předseda) Ing. Daniel Bečvář, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen) doc. Ing. Pavel Legát, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Student seznámil komisi s řešením své bakalářské práce a zodpověděl následující dotazy. Čím je tvořen překmit v převodní charakteristice navrženého latch komparátoru a jak jej lze odstranit? Jaký je kmitočtový rozsah navrženého komparátoru?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO