RAKE receiver pro systém UMTS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá teoretickým popisem dějů probíhajících v systému UMTS při práci se signálem, jeho rozprostřením za použití modulační techniky DS SS(direct sequence spread spectrum) a následným zpracováním signálů v RAKE přijímači. Popisem jeho základních funkcí: přizpůsobeným filtrováním, deskramblováním, derozprostřením a integrací. Navíc je práce doplněna o výsledky simulace přijímače pro nízký počet vzorků v programu MATLAB, dále vytvoření aplikace simulující RAKE přijímač a její výsledky.
This thesis is focused on theoretical description of procedures which take place in the UMTS system when processing a signal, its spreading with modulation technique DS SS(direct sequence spread spectrum), and subsequent processing in the RAKE receiver. Another focus is made in the basic functions of a RAKE receiver: match filtering, descrambling, despreading and integration. Aditionally, this thesis is suplemented with the results of a RAKE receiver simulation for a small number of samples in the MATLAB software and creation of aplication that simulates the receiver and its results.
Description
Citation
KOUDELA, O. RAKE receiver pro systém UMTS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen) Ing. Michal Zamazal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO