Modelování propojovacích struktur pro přenos signálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této práci je řešen problém týkající se integrity signálů a problémy, které způsobuje zvyšující se frekvence v obvodech a zařízeních. Je zde popsána analýza propojovacích modelů, které umožňují přenos signálů ve smíšených analogově – digitálních obvodech a rozdíl mezi analýzou v časové a frekvenční oblasti. Dále jsou zde popsány tři metody výpočtu homogenních přenosových vedení. První metoda je založena na matematickém popisu přenosového vedení a druhá metoda využívá kaskádně řazených a T článků k simulaci modelu homogenního přenosového vedení. Třetí metoda je založená na momentovém přizpůsobení při využiti stavových proměnných. Tyto metody využívají numerickou metodu inverzní Laplaceovy transformace a jsou řešeny v jazyku Matlab. Výsledky a srovnání metod je popsáno v závěru.
In this work, there is solution for problem about signal itegrity and problems that causes raising frequence in circuits and machineries. There is describe interconnect analysis of models, which enable transfer of signals in mixed analog – digital circuits and a different between the analyse of an time domain and an s-domain. Next, there are described three methods of the calculation homogenous transmission line.The first method is constructed on mathematic description of transmission line. The second method uses cascade connection and T networks to the simulation model of the homogenous transmission line. The last one is constructed on the moment matching in use of state variables. These methods uses numerical inversion of Laplace transforms and these methods are constructed in programming language Matlab. Its results with the confrontation is described in the ending.
Description
Citation
FABIÁN, M. Modelování propojovacích struktur pro přenos signálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (předseda) prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (člen) Ing. Jiří Dřínovský, Ph.D. (člen) Ing. Václav Michálek, CSc. (člen) doc. Ing. Milan Polívka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO