Datová a informační komunikace v malých a středních podnicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Práce analyzuje aktuální činnost počítačové sítě a celkového informačního systému v nejmenované cestovní kanceláři. Přináší návrhy na implementaci informačního systému Microsoft Small Business Server R2 pro zvýšení efektivity práce, rychlejší datové výměny a pro spolehlivou elektronickou poštu. Cílem práce je, aby tento systém firmě usnadnil a sjednotil komunikaci, postaral se o zálohování a bezpečnost dat, a zabezpečí celou firemní síť proti vnějším i vnitřním útokům. Bakalářská práce by měla nastínit řešení jak po hardwarové stránce jako jsou klientské počítače, síťová infrastruktura a server, tak i po ekonomické stránce, jak bude celý projekt hrubě finančně náročný.
This work analyze computer network and information system working in one nameless travel agency. Comes with improvement suggestion and Microsoft Small Business Server R2 information system implementation to improve work effectiveness, quicker data exchange and more email reliability. My goal is to create the system that will make easy and uniform communication, will cover backup and data security and will secures complete company network against outside or inside attack. Bachelor work shows hardware solution as are clients pc, network infrastructure and server, and also solution as is economic point of view.
Description
Citation
DANIEL, P. Datová a informační komunikace v malých a středních podnicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Manažerská informatika
Comittee
doc. RNDr. Bohumil Šmarda, CSc. (předseda) doc. Ing. Luděk Mikulec, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Dydowicz, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Ing. Roman Petrla (člen)
Date of acceptance
2009-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO