Analýza efektivnosti provozu nízkoenergetických budov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Hlavním tématem bakalářské práce je srovnání nákladů na vytápění rodinného dvoudomu před zateplením s původními výplněmi a po zateplení včetně dalších úsporných opatřeních. Bakalářská práce se také zajímá o možnosti čerpaní dotací z programu podporovaného evropskou unií. Tento program se nazývá Zelená úsporám a je současně pomocný nástroj vedoucí k úspoře energií a revitalizaci objektů. Další bodem práce je zaměření se na materiály používané v současné době pro stavební výrobu a obnovu. Tyto materiály musí splňovat nejen tepelněizolační vlastnosti dle norem ale také jednoduché konstrukční řešení. V nynější době je tendence stavebních výrobců zvyšovat kvalitu materiálů na co nejvyšší možnou úroveň.
The main topic of my bachelor’s work is comparison heating costs of a family double house with original wall fillings and after applying external insulation including additional saving measures. My work is taking in count a possibility of applying for financial grant organised by European Union. This grant is called Green for savings and it is a helping tool leading to energy savings and modernization of old buildings. Next part is focused on used materials in nowadays for building revitalization and reconstructions. These materials has to meet high standards and criteria in thermo-insulation combined with simple construction solution. Manufacturers in these days tend to raise the quality of their products to maximal possible level.
Description
Citation
MUŠKÁT, P. Analýza efektivnosti provozu nízkoenergetických budov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO