Systém pro rozpoznávání 2D čárových kódů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá čtením 2D čárových kódů. Na začátku je uveden stručný přehled nejpoužívanějších čárových kódů. Dále se hlavně práce zabývá QR kódy. Vysvětlena je jejich struktura, složení a pravidla pro jejich tvorbu a čtení. Nastíněna je problematika uspořádání scény při jejich snímání. Popsán je algoritmus pro čtení QR kódů, který je psaný v jazyce C++ a využívá knihovnu OpenCV.
This bachelor’s thesis deals with 2D barcode reading. At the beginning a brief overview of the most used barcodes is shown. The work mainly deals with QR codes. Their structure, composition and rules for encoding and decoding are explained. Problems with arrangement of photographic scene are solved too. C++ algorithm for QR code reading is described with usage of the OpenCV library.
Description
Citation
SEDLÁŘ, M. Systém pro rozpoznávání 2D čárových kódů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
plk. gšt. prof. Dr. Ing. Alexandr Štefek, Dr. (předseda) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ilona Janáková, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-16
Defence
Student zodpověděl všechny položené otázky a obhájil BP.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO