GSM komunikátor pro výtah

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem výtahového komunikátoru pro přivolání pomoci v případě uvíznutí osob v kabině výtahu. Zařízení se sestává ze dvou částí – jednotky pro kabinu výtahu (s nouzovým tlačítkem a obvodem pro hlasitou hovorovou komunikaci) a jednotky s GSM modulem, která je umístěna ve strojovně a zajišťuje spojení s dispečinkem. Propojení obou jednotek je provedeno dvoužilovým závěsným kabelem. Jednotka pro kabinu výtahu může být použita také jako autonomní systém, pokud bude připojena přímo k telefonní lince (analogové). Řídicí jednotka s GSM modulem umožňuje do budoucna (ve spojení s řídicím systémem výtahu) realizovat funkce jako“ hlásič pater nebo vzdálenou zprávu výtahového systému.
In this bachelor thesis a microcontroller is applied to a defined and practical construction of THE GSM COMMUNICATOR FOR LIFT. This unit is constructed as a small low-cost emergency speech system for lifts. There are two units – one for the cab box (speech) and the other one for the machine room (GSM connection to the dispatching centre). The connection between these units is realized only by a two-wire aerial cable. The communication to the dispatching centre is based on GSM Wavecom module to send the information about the lift status via SMS messages and audio signal for speech from the cab box.
Description
Citation
PŮHONÝ, J. GSM komunikátor pro výtah [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) prof. Ing. Václav Říčný, CSc. (místopředseda) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (člen) doc. Ing. Aleš Drastich, CSc. (člen) Ing. Zdeněk Růžička, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Hertl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO