Jádro obvodu FPGA pro zobrazení dat na monitoru prostřednictvím portu VGA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem tohoto projektu, je předvést studii možného řešení způsobu ovládání a využití počítačového monitoru připojeného k portu typu VGA řízeného standardizovanými řídícími signály generovanými obvodem typu FPGA. Jedná se o jádro hradlového pole, které je poté možné použít jako součást složitějšího designu a využít jej například pro komfortnější uživa-telské rozhraní. Projekt obsahuje řešení základní části obvodu generující standardní řídící signály a zobrazující text zadaný v ASCII kódu prostřednictvím sériového portu.
The aim of this project is to perform the study of a driver for controlling computer monitor using VGA port. The driver is based on FPGA which is used to generate VGA signals. The main purpose of the project is to design a hardware core for gate array which can be used as part of some complex FPGA design to provide a comfortable user interface. The project describes the main part of the VGA driver – module for generating control signals and module for displaying text information that is sent from a PC via serial port interface.
Description
Citation
PIŠL, A. Jádro obvodu FPGA pro zobrazení dat na monitoru prostřednictvím portu VGA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Sedláček, CSc. (člen) Doc. Ing. Josef Dobeš, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen) prof. Ing. Stanislav Zvánovec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO