Magnetoterapeutický přístroj pro léčbu dětské mozkové obrny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce Magnetoterapeutický přístroj pro léčbu dětské mozkové obrny se ve své první části věnuje léčebnému využití pulzního magnetického pole. Shrnuje léčebné účinky, které má pole interagující s živou tkání a určuje, které z nich jsou vhodné pro léčbu dětské mozkové obrny. Dále se věnuje jednotlivým biotropním parametrům pulzního magnetického pole a rozebírá příčiny a důsledky dětské mozkové obrny. V druhé části je popsáno blokové schéma magnetoterapeutického přístroje pro léčbu dětské mozkové obrny. Při popisu blokového schématu je kladen důraz na vysvětlování principiální funkce přístroje. Ve třetí části je popsáno obvodové řešení řídící, kontrolní a generující části přístroje a je detailně popsána funkce a zapojení jednotlivých součástek. K obvodovému řešení přístroje je vytvořena deska plošných spojů. Přístroj je řízen třemi mikrokontroléry, proto jsou v poslední části popsány vývojové diagramy řídicích programů i programy samotné.
Project Magnetotherapeutic device for Child Neurology in his forepart paies medical use of Pulsatile Magnetic Field. Summaries a therapeutic effects of field which is interacting with biotic issue and determines which of those effects are acceptable for treatment of Infantile Paralysis. Below it describes single Bio-Parametres of Pulsatile Magnetic Field and analyses reasons and effects of Infantile Paralysis. In second part is described a block diagram of magnetotherapeutic device for treatment of Infantile Paralysis. Described is principle of function of blocks. In third part is defined circuit solving of controlling, supervisory and generating part of magnetotherapeutic device. Function and wiring of components is described in detail. There is also created a Printed Circuit Board. Device is controlled by three microcontrollers, therefore there are described flowcharts and controlling programs for microcontrollers.
Description
Citation
WALEK, P. Magnetoterapeutický přístroj pro léčbu dětské mozkové obrny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (místopředseda) Ing. Ota Gotfrýd, CSc. (člen) Ing. Martin Čížek, Ph.D. (člen) Ing. Karel Jehlička, CSc. (člen) prof. MUDr. Aleš Hep, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-08
Defence
Student prezentoval výsledky své diplomové práce. Komise byla seznámena s posudkem vedoucího práce a oponenta. Student zodpověděl otázky oponenta. Otázku položil Ing. Čížek na téma volba MCU. Student odpověděl. Otázku položil doc. Rozman na téma napajecí zdroj, tepelné změny. Student odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO