3D data

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navrhnout metody které umožňují získání trojrozměrného modelu objektu, nasvíceného laserovým pruhem a snímaného kamerou. V první části práce je popsán teoretický princip získání trojrozměrného modelu a naznačeny některé problémy s tímto postupem spojené. Dále se zabývá popisem rozhraní použitelných k získání obrazu z kamery a podrobněji popisuje rozhraní DirectShow, které je v této práci použito. Po té popisuje konkrétní metody zpracování získaného obrazu, kalibrace a sestavení trojrozměrného modelu. V poslední části je popsáno zařízení, které bylo vytvořeno pro ověření a automatizaci navržených metod a program, který tyto metody implementuje.
The goal of this thesis is to design methods for acquisition of three dimensional model of object using illumination by laser streak which is read by camera. The first part describes theoretical principle and points out some problems which are linked to this method. Followed by description of interfaces which can be used for acquisition of image from camera. Next part is focused on more detailed description of DirectShow interface which is used in this thesis. Description of concrete methods designated for processing acquired image, calibration and composition of three dimensional model are also topics of this work. The Last part describes device which was created to verificate and automatize designed methods.
Description
Citation
KLUSÁČEK, J. 3D data [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
prof. Ing. Vilém Srovnal, CSc. (předseda) prof. Ing. František Šolc, CSc. (místopředseda) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen) prof. Ing. Luděk Žalud, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student úspěšně obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO